Aanmelden OPSTAPORKEST

Nieuw initiatief LSWH 

 

Muziektraining in het Spelenderwijs Opstap Orkest voor kinderen

 

Onderzoek heeft aangetoond, dat muziek maken een belangrijke invloed heeft op zowel de intelligentie als de sociale vaardigheden van kinderen. Op jonge leeftijd zelf muziek maken bevordert integratie, stimuleert intelligentie, verbetert sociaal gedrag, bevordert school prestaties, verbetert het zelfbeeld en vermindert concentratie problemen. 

Wat sport is voor het lichaam, is muziekbeoefening voor de geest. Dat hebben wij niet zelf bedacht, maar dat is het resultaat van uitgebreid wetenschappelijk onderzoek (www.hofstadsjeugdorkest.nl/orkestacademie/muziek-maakt-slim). 

Deze conclusies zijn belangrijke argumenten om serieus te overwegen uw kind als hobby muziek te laten maken. Want daarvan heeft het z’n hele leven voorsprong en plezier. 

 

Dit is ook de overweging van de LSWH om een nieuw en toegankelijk initiatief voor kinderen op te starten.

 

In een Spelenderwijs Opstap Orkest door de LSWH wordt met echte muziekinstrumenten muziek gemaakt op beginnersniveau. Daarbij wordt veel aandacht gegeven aan het samen muziek maken. Kinderen leren hierbij veel van elkaar. Ze leren ontdekken dat muziek maken heel erg leuk is, ze leren nieuwe liedjes maken en leren wat muzieknootjes zijn. In iedere training komt iets nieuws voorbij en er wordt een echt concert gegeven.

 

De start van de muziektraining

We beginnen vanaf 11 september a.s. De kinderen gaan kennismaken met verschillende instrumenten en gaan spelen in de ‘muziekpannekooi’. 

 

Het instrument

Het instrument blijft in het begin in de muziekpannekooi (oefenruimte). Er wordt dus eerst alleen geoefend tijdens de muziekpannekooi. Na verloop van tijd komt er een moment, dat het kind het instrument mee naar huis krijgt om ook eens thuis te oefenen. Bijvoorbeeld voor een concert.

 

Waar en wanneer is de muziektraining van het Opstap-orkest ?

In de Kaap in Stavoren op elke maandagavond van 18.30 tot 19.15 uur. 

De kinderen moeten 5 minuten van te voren aanwezig zijn om het muziekinstrument te pakken. Tijdens de schoolvakanties is er geen muziektraining.

 

Kosten en duur van het Opstap-orkest

Per jaar zijn er 35 lessen van 45 minuten. Daarnaast zijn er enkele optredens/presentatie momenten. 

De kosten van het Opstap-orkest en tevens lidmaatschap van de LSWH bedragen € 2,50 per les.

 

Goed om te weten

  • Het Spelenderwijs Opstap Orkest wordt geleid door de dirigent van de LSWH.

  • Er wordt gebruik gemaakt van professionele lesmethodes

  • Er is keuze uit meerdere muziekinstrumenten. Enkele keren per jaar zal gedurende een periode op een andere blaasinstrument worden geoefend. 

  • Het Spelenderwijs Opstap Orkest is het gezamenlijk leerorkest van Muziekvereniging LSWH

  • Tevens bestaat de mogelijkheid om extra muziekonderwijs te volgen 

 

Opgave en informatie

Voor opgave en informatie graag contact opnemen met

Gerbrig Weerstand - Email: gweerstand@gmail.com - Tel.: 06 43790212

Inschrijving 2017 gesloten