P E R S B E R I C H T 20 MEI 2017

Prijzenregen voor de Lytse Súdwesthoeke op het Gouden Spiker Festival

 

URETERP - Fanfare De Lytse Súdwesthoeke uit Stavoren onder leiding van dirigent Guus Pieksma won zaterdag 20 mei een drietal prijzen op het Gouden Spiker Festival.


Voor de vierde divisie was het verplichte werk dit jaar het stuk ‘Rainbow Warrior’ van Kees Vlak.

De ‘Rainbow Warrior’ verklankt de strijd van Greenpeace’s gelijknamige schip tegen de walvisjagers. In het muziekstuk worden de klanken van de golven, de harpoenen, de aanval, de aanzwellende angst van den walvissen neergezet met veel dynamieken en verschillende articulaties. Het muziekstuk eindigt met aftocht van de jagers en de walvissen zwemmen hun vrijheid tegemoet. Ze zingen een danklied en spuiten als afscheid enkele vreugdevolle fonteinen. 

De LSWH kreeg voor het deze uitvoering de derde prijs. 

Naast het verplichte werk is het spelen van een koraal, een solowerk en een mars onderdeel van het optreden. 
De solo, The bass in the ballroom’ van Roy Newsom, uitgevoerd door Emiel de Boer uit Stavoren op de Es-bas. In de solo wordt als het ware de tango en de wals gedanst. Deze buitengewoon mooi uitgevoerde solo werd bekroond met de eerste prijs.

Voor het totaalprogramma werd de fanfare beloond met de tweede prijs; een bijzondere prestatie voor een fanfare waarvan een kwart van de spelers jonger dan 16 jaar is.

Winnaar Gouden Spiker Festival 

Solist Emiel de Boer